De projecten

Educatieve uitstappen

Foto: hanenbos.be

Bosklassen 4de leerjaar

Elk jaar sponsort de ouderraad de volledige vijfdaagse bosklassen van het 4de leerjaar.

Traditiegetrouw gaan onze kinderen naar het vormingscentrum Hanenbos, midden in de natuur en ver weg van de klas. Tijdens hun verblijf zorgen talloze activiteiten voor herbronning en inspiratie.

Boerderijklassen 2de leerjaar

Het 2de leerjaar ontdekt elk jaar het leven op de boerderij. Tijdens de 2-daagse op de hoeve van de Herisemmolen te Alsemberg maken de kinderen kennis met de dieren, bakken zelf brood, gaan op tractorsafari, mesten de stallen uit, gaan op huifkartocht, … Ze genieten van de natuur op een site te midden van 16ha weiland, akkers en bospartijen in de vallei van de Molenbeek.

De ouderraad sponsort hier eveneens het volledig verblijf.

Foto: Herisem.be
Foto: Sneeuwklassen 2020

6de leerjaar in de sneeuw

De 6des gaan in hun laatste jaar de avontuurlijke weg op en trekken met de bus helemaal tot in Lechtal, Oostenrijk. Daar genieten ze de volle 10 dagen van de de natuur, de sneeuw en het samenzijn. Plezier is verzekerd!

De ouderraad sponsort hier een deel van het verblijf.

Kleuterzwemmen!

Leren zwemmen, daar beginnen we al in de 3de kleuterklas aan. Om dit praktisch mogelijk te maken, zorgt de ouderraad voor de bus naar het zwembad.

Foto: sint-pieters-leeuw.be

Materiaal & infrastructuur

Milieu op school

Samen met het leerkrachtenteam is een project uitgewerkt voor meer groen op school. De verharde ondergrond van de speelplaats werd vervangen door een fantastische speelboot.

Het project werd gedeeltelijk gesubsidieerd, de rest werd betaald door de school en de ouderraad.

Speelplaats inrichting

Elk jaar investeert de ouderraad ook in een betere inrichting van de speelplaats, zoals bijvoorbeeld:
– Speelborden aan de wanden
– Buitelrek
– Fietsen
– …

Fruit op school

Elk jaar vraagt de ouderraad subsidies aan om wekelijks fruit te kunnen aanbieden aan de kinderen op school. Samen met ons team van fruitschillers zorgen we ervoor dat elke leeftijd hiervan kan genieten!

Heb je ook een idee, project, … voor de school?
Laat het ons weten!